Translate

Website Translation

Khamis, 1 Januari 2009

Fakta ROTI CANAI

Seorang sahabat saya yang mengambil kursus Sport Science dari UPM memberitahu sekiranya kita mula bekerja pada umur 20 tahun dan makan sebiji roti canai setiap hari, kita mungkin tidak akan hidup sehingga umur 55 tahun.

Kenapa?

Sebiji roti canai mengandungi kalori sama dengan 5 KM berjogging. Maknanyasekiranya kita jogging sejauh 5 km, lepas tu kita sapu sebiji roti canai serupalah kita tak jogging langsung. Dah tu kadang-kadang sapu sampai 2 biji dan langsung tak jogging. Selain dari itu, terdapat so much oil in roti canai.Nak uli tepung, taruh minyak, nak canai, taruh minyak, nak goreng taruh minyak. Dah tu, minyak tukang roti pun masuk sekali (peluh dia). Bila kita exercise, kita peluh. Penyakit keluar bersama peluh, itu pasal kita sihat bila berpeluh. Sekarang, kita makan tukang roti canai punya penyakit pulak.Lagi satu, jangan makan roti canai yang tukang buatnya pakai cincin sebelah kiri.
Faham-faham ajelah... Huhu

6 Pengomen:

ToKMoH RAMLi berkata...

haha.. bijak2.... wweh,, letak la chat box,, sonang

Pain sama berkata...

Ari tu da letak, tp ter del.. Pastu dah x tau nak letak camne la.. huhu

Ismail N berkata...

Dalam kata lain, kalau mahu makan roti canai, mesti rajin berjogging? :)

Pain sama berkata...

Betul2.. hehe

parkbhuthe berkata...

hmmm macam sodap jer roti canai yang extra minyak tu hihiihhiih...
macam pernah makan jer..heheheh

Pain Sama berkata...

Mmg la sedap sbb cmpor tut... -p

Related Posts with Thumbnails

Send e-mail to me now!!