Translate

Website Translation

Selasa, 2 Mac 2010

bebudak yg lahir pd 80an shj...

budak2 yg lahir pd thn 80an mesti ingat mase skola rendah dulu:
- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.
- salesman susu pon camtu gak.
- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku, just nak tlis name pengarang jer, bkan nak bace pn,sinopsis pn tibai jer.
- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih... hehehee..

10 Pengomen:

bulat berkata...

bt bulat teringat zmn muda2 jer..jam boy london bulat ader 5..hehe

MissXYZ berkata...

aku suke korek pensel dpn blakang... tengok tomatoman... mkn aiskrim pop yg kaler2... lalala

Pains sama berkata...

Bulat: Peh kaye gile ko sampai ade 5 jam boy london.. hehe
MissXYZ: Eh ko pon tergolong ke?? =P

YM shbm berkata...

ehh...ade lg la...kit0rang main c0p tiang, batu srmban, men getah, ceper time rehat... byk g ar...rindu zmn kcik2 dlu...

Pain sama berkata...

Hehe.. Mmg bnyk lg.. cume x teringat je..

MissXYZ berkata...

Pain sama: heleh ko igt ko je ke yg mude.... kakaka

NuR 'aQiLaH berkata...

aduhh..
rindunye zaman tuuu..
huu~

mentoshlight berkata...

hahaha....
leh senyum sensorg aku baca...

Magrib berkata...

rindu sial zaman nie.. hahha..
gua?? pg2 tnggu babu dtg.. nk beli jajan.. 20 sen..

Pain sama berkata...

hehe.. Jajan 20 sen.. =P

Related Posts with Thumbnails

Send e-mail to me now!!