Translate

Website Translation

Jumaat, 28 Januari 2011

Samy Velu

Untuk memberi penghormatan terakhir untuk Dato Seri, aku nak kongsi beberapa famous quotes yang membuat orang Malaysia tepuk dahi dan terbantai gelak.

Samy Vellu memberi comment tentang pos laju "Besok kirim, hari ini juga sampai"
Dalam interview di TV, dia ingin meluahkan perasaan malunya "Ini perkara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat besar"
In a ceramah "Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampong di sini". Tiba-tiba satu pakcik menyampuk "Tapi kita takde sungai, buat apa bina jambatan" Dato Seri dengan bangga reply "Kalau takda sungai, kita bina sungai."
Semasa krisis air "Semua orang diminta jangan buang air!"
Dato Seri punya famous quote kalau toll naik "Toll naik sikit, banyak marah saya. You orang ingat semua ini toll saya punya bapak punya kah?"
Commenting on social problems "Orang-orang muda sekarang banyak suka hisap dade"
Sempena kempen derma darah "Marilah kita semua menderma dare"
Semasa kes Al Arqam di kemuncak "Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"


Mengenai kepulangan Dr Sheikh Muzaffar, angkasawan negara pulang ke bumi "Kita rasa bersyukur kerana angkasawan kita yang telah meninggal dunia selama 10 hari telah selamat dikebumi"
Di sebuah majlis perasmian bangunan "Tuan-tuan dan puan-puan, saudara mara (sepatutnya saudara-saudari), sesudah semua orang makan kenyang, sekarang kita mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas untuk membuka kain"

One of the goofiest jokes related to Samy Vellu:

Dato Seri said "Bagi saya, ini adalah satu pembaziran atas duit rakyat. Kita sepatutnya tidak hantar mereka ke bulan, tapi hantar mereka pergi matahari. Barulah USA, Russia respect sama kita. The jounalist replied "Tapi Dato Seri, matahari kan panas, macam mana mahu pergi?". Dengan cool nya Dato Seri reply "Itu pasal la u takda jadi menteri, saya sudah lebih 30 tahun jadi menteri, saya mesti ada penyelesaian. Kita jangan pergi siang, banyak panas. Kita pergi malam, baru ada sejuk"

7 Pengomen:

Sejuk berkata...

lawak gilee!!!
wahahahaha!!

Pain sama berkata...

Haha

Mike Nakal berkata...

haha.. macam sewel je ayat terakhir vellu.. "pergi malam tak panas..." haha..lawak siot!

Recent post: PM Najib Email Aku Sebelum PRK Dun Tenang?

Pain sama berkata...

Hehe.. Pemikiran setiap org len2

wifenavy berkata...

He he.. tpikir jap.. kalau la tak de Samy Vellu dlm politik Malaysia.. kita tak de lawak cam ni..

Pain sama berkata...

Haha.. Btl2 saye setuju

islamitubenar berkata...

bolelaa...

Related Posts with Thumbnails

Send e-mail to me now!!